Rijnstate Velp: Modellenstudie entree en terrein

Opdrachtgever: Rijnstate;
Jaar: 2012

Het hoofdgebouw van het ziekenhuis in Velp is aan onderhoud toe en het bijbehorende kantoorgebouw zal worden gesloopt. Rijnstate grijpt deze aanleiding aan om de entree en het terrein rond het gebouw te verbeteren en in te richten als ‘healing environment’. Molster Stedenbouw heeft hiervoor een modellenstudie gedaan, waarin het toevoegen van (betreedbaar) groen een belangrijke rol speelt.

Voor deze opdracht werd samengewerkt met Peter van Aarsen Architect en met Arcadis, die de kostenraming bij de verschillende modellen verzorgde. Belangrijke keuzen zijn het al of niet stapelen van parkeren en het mogelijk omlaag brengen van de entree (nu nog op niveau +1). In alle modellen worden de daken van de laagbouw daktuinen met terras gekoppeld aan het bedrijfsrestaurant. Door herinrichting van het parkeerterrein, de tuin en de daken van de laagbouw, wordt  het voor personeel en patiĆ«nten mogelijk een rondwandeling te maken over het terrein.

 
Klik op beeld voor vergroting
ziekenhuis Rijnstate, situatie in 2010
Klik op beeld voor vergroting
model 1a met parkeren op maaiveld en de entree op niveau +1
Klik op beeld voor vergroting
model 2b met parkeren in twee lagen en de entree op maaiveld
Klik op beeld voor vergroting
schets van de nieuwe entree (Peter van Aarsen Architect)
Klik op beeld voor vergroting
Schets van het dakterras (Peter van Aarsen Architect)