Coehoorn streetart lab

Potentiƫle opdrachtgevers: o.a. Alliander, Akzo-Nobel, Museum Arnhem, gemeente Arnhem, Volkshuisvesting.
Jaar: 2015-heden

Coehoorn is de wijk waarin het kantoorgebouw staat waar Molster Stedenbouw is gehuisvest. De openbare ruimte van de buurt heeft een opknapbeurt nodig. Molster Stedenbouw heeft op eigen initiatief een aantal plekken digitaal omgetoverd tot ware straatkunst en een manifest geschreven: Coehoorn: van ranzige, verwaarloosde openbare ruimte tot heus Street Art Lab!

In het manifest staan niet alleen gephotoshopte beelden, maar ook inspiratie van openbare ruimte kunst over de hele wereld. Als dit wordt uitgevoerd:

  • Wordt Coehoorn aantrekkelijker,
  • Krijgen belangrijke instellingen, waaronder Museum Arnhem, Alliander en Artez een aantrekkelijker route naar hun voordeur,
  • Kan Arnhem zich verder profileren als creatieve stad,
  • Kunnen bedrijven zoals Akzo-Nobel en Alliander laten zien waar hun bedrijf voor staat.
Inmiddels heeft Alliander zich enthousiast getoond om aan de slag te gaan met de elektriciteitshuisjes om hier kleine (en soms best grote) kunsthuisjes van te maken. Ook zien zij samen met Museum Arnhem mogelijkheden de route tussen centrum/station en Alliander/Museum Arnhem te verbeteren door kunst in de openbare ruimte. Gesprekken zijn gaande met woningcorporaties en de gemeente en daarnaast met Akzo-Nobel over vernieuwende toepassingen van verf.

 
Klik op beeld voor vergroting
Download het manifest als pdf.
Klik op beeld voor vergroting
OK72 met hert.
Klik op beeld voor vergroting
Trap.
Klik op beeld voor vergroting
Daktuin.